Schaakkwaliteit  De Online Schaakwinkel voor uw schaakspel, schaakstukken, schaakborden en schaakboeken

De Wereld van de Schaakopening Deel 3 - 1.e2-e4

Introductie tot de openingstheorie - Paul van der Sterren Nu voor € 19,95!

De Wereld van de Schaakopening Deel 3 - 1.e2-e4
19.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Iedere schaker, van beginner tot gevorderde, worstelt met de vraag welke opening hij moet kiezen. De meeste openingsboeken zijn gespecialiseerd en geven daar eigenlijk geen antwoord op.
Paul van der Sterren begint bij zet 1 en geeft een overzicht van alles wat in de loop der jaren aan openingstheorie bedacht is. In drie delen komen alle openingen aan bod, met veel aandacht voor uitleg en achtergronden.
Deel 3 gaat over 1.e2-e4, wits meest populaire beginzet en het startpunt van zowel de oudste als van de meeste actuele openingstheorie. Alle openingen die na 1.e2-e4 mogelijk zijn worden behandeld. Deze serie is geschikt voor iedereen die zijn kennis van schaakopeningen wil vergroten. Voor de beginner is het een introductie en voor de clubschaker een verhelderend overzicht. Een must voor iedere schaakliefhebber.

Met een voorwoord van Frits Wagenvoorde.

Paul van der Sterren (1956) is grootmeester en tweevoudig Nederlands kampioen. Na 35 jaar is hij gestopt met wedstrijdschaak maar geeft nog wel training aan talentvolle jeugdschakers. Van der Sterren was 20 jaar redacteur van schaakuitgaven en heeft daarnaast ook zelf diverse schaakboeken geschreven.

Publisher: Tirion, 2004
Edition: Paperback medium
ISBN: 9043909181
Language: Dutch