Home     De Macht van het Loperpaar
De Macht van het Loperpaar

De Macht van het Loperpaar


Schaken met Jan Timman door Jan Timman

Volgens een Indiaas gezegde is het schaakspel een zee waarin een mug kan drinken en een olifant kan baden. Veel schakers zouden daar graag aan toevoegen: ‘En in het middenspel kun je gemakkelijk vérdrinken!’ Anders dan de opening of het eindspel lijkt het middenspel weinig houvast te bieden wanneer je het gericht wil bestuderen.
De nieuwe reeks Schaken met Jan Timman wijst de geïnteresseerde schaker de weg in het fascinerende doolhof van het middenspel. Wat heb je bijvoorbeeld aan het veelgeprezen loperpaar als je niet weet hoe je dat voordeel moet vasthouden en uitbouwen.
In dit tweede deel behandelt Jan Timman het thema van het loperpaar. Uiteraard komt vooral de macht van het loperpaar aan de orde, maar Timman geeft ook voorbeelden uit zijn rijke schaakcarrière hoe, onder omstandigheden, het loperpaar in toom kan worden gehouden.
Met zijn heldere stijl en praktische aanpak treedt Timman in de voetsporen van zijn grote voorganger Max Euwe. De Macht van het Loperpaar is dan ook een boek waar niet alleen de enthousiaste beginner maar ook de gevorderde clubspeler veel plezier aan zal beleven en veel van zal leren.


€ 17.95

De Macht van het Loperpaar


  • Productinformatie

Publisher: New In Chess, 2003
Edition: Paperback medium
ISBN: 90-5691-113-9
Pages: 144
Language: Dutch